Lindström Motorsport

Lindström

Välkommen till min sida om motorsport. Sidan drivs som ett hobbyprojekt av mig, Lindström. Jag är en glad ingenjör som på fritiden gillar att titta på motorsport i alla dess former. Jag är väldigt intresserad av teknik och snabba fordon.

På denna sida har jag tänkt att skriva om alla möjliga ämnen inom motorsportens fantastiska värld.  En uppgift som jag tycker skulle vara rolig är att informera de redan frälsta om lite mindre kända motorsporter. En annan uppgift kan vara att ge de som inte kan någonting om ämnet en introduktion till de mest kända sporterna. Genom att informera och entusiasmera så kan man ju hoppas att fler börjar intressera sig för motorsport. Kort sagt så vill jag att de som redan gillar motorsport såväl som de som inte kan någonting om ämnet ska hitta något som de tycker är intressant att läsa om. Hur väl jag lyckas får väl tiden utvisa.

En intressant aspekt av motorsporten är miljöfrågan. Min tanke är att skriva en del om vilka nya tekniker som finns för att minska eller minimera utsläppen som sporten ger upphov till. Det händer mycket spännande just nu vad det gäller hybrid- och eldrift inom fordonsindustrin. Enligt vissa så hör bensindoft och avgasrök till motorsporten, enligt mig så tycker jag faktiskt att det är än mer spännande med det vinande ljudet och den otroliga accelerationskraften som till exempel kan uppleves bakom styret på en state-of-the-art el-motorcykel.

Vad har man mer att vänta här på sidan då, ja framöver hoppas jag kunna provköra någon racerbil, gärna en eldriven sådan.  Eller varför inte testa motorcross, speedway eller formel 1..? Möjligheterna känns oändliga… följ mig så får du se 🙂